Blodtrycksmätare Bäst i test

Bland de populäraste mätarna på för hemmabruk på marknaden

Blodtrycksmätare Bäst i Test

Då vi inte själva utför några tester så har vi sammanställt tester som gjorts och vaskat fram information som kan hjälpa dig som läser att hitta den som passar för just DIG. Vi har också valt att fokusera på blodtrycksmätare som man har kring överarmen men det finns också modeller där man trär manschetten runt handleden, dock kan den upplevas lite svårare då den är känsligare vid avläsning och kan vara svårare att få den korrekt.

Omron M6Comfort IT

En ganska dyr produkt men som är både tillförlitlig och bekväm. Har funktioner som att man kan spara värden från flera personer, den varnar om något stör mätningen som oregelbunden hjärtrytm, den har ett diskret ljud som inte stör samt att man får en väska att förvara mätaren i. Det sägs att den släpper ut luften väldigt långsamt vilket kan vara problematiskt för de som är känsliga för långvarigt tryck på armen.

Omron M3 Comfort

Håller samma kvalitet som den ovanstående. Den sägs vara väldigt användarvänlig och enkel att använda generellt, även med denna kan du spara föregående mätningar.

Något Omron har utvecklat är något som heter IntelliWrap och som motverkar att användaren placerar manschetten fel på armen och gör på så sätt mätningarna mer tillförlitliga.

Dessa båda Omron-modellerna kostar runt tusenlappen i butik.

Beurer BM45

En något billigare modell som uppvisar de viktigaste siffrorna; systoliskt och diastoliskt tryck samt har en indikator vid oregelbunden hjärtrytm. Den är ganska enkel i sin utformning men enkel att använda med stora knappar och siffror. Lagrar mätningarna i 7 dagar vilket är kortare än de övre alternativen men det kan räcka med en vecka i taget för en del.

Kostnaden är ungefär hälften- ca 500 kr

Bland de riktigt billiga hittar vi

A&D Medical UA-611

Detta ä ren mätare som bl.a. köps på billiga näthandelssidor som Amazon och Ebay. Den läser av det den ska läsa av och man får om inte annat ett hum om sitt blodtryck. Dock är man givetvis fundersam över kvalitén på läsningen. På Amazon så har den fått många goda recensioner vilket man såklart kan ta med nypa salt men känner man inte att det är livsviktigt att ha så exakt som möjligt utan som ett komplement till läkarbesöken (vilket du bör oavsett) så kan den absolut duga.

Ta Tag i ditt blodtryck idag